thriller / akční

2019
Pôvodný názov: 7500
Réžia:
Rok výroby: 2019

Druhý pilot Tobias Ellis (JOSEPH GORDON-LEVITT) začína svoj ďalší bežný pracovný deň. Ako vždy pripravuje lietadlo Airbus A319 na štart a spolu s kolegami pilotmi ho rutinne a bezpečne zdvihne do vzduchu.
Potom sa však udalosti na palube letu 7500 náhle úplne vymknú spod kontroly- lietadlo na ceste z Berlína do Paríža unesie skupina teroristov, medzi ktorými je aj 18-ročný Vedat (OMID MEMAR). Tobias počuje výkriky z kabíny až do prednej časti kokpitu a musí sa brániť proti útočníkom, ktorí sa snažia dostať do kokpitu vyzbrojení sklenenými fľašami. A čoskoro bude len na mladom kopilotovi, aby sa rozhodol medzi životom a smrťou. Ak sa teroristom podarí preniknúť do kokpitu, v ohrození nebudú len ľudia na palube.

V letectve sa medzinárodný núdzový signál 7500 vzťahuje na únos lietadla. A práve s tým sa musí vyrovnať druhý pilot, Američan Tobias Ellis (JOSEPH GORDON-LEVITT), počas jedného z rutinných letov z Berlína do Paríža, keď traja únoscovia krátko po štarte zabúchajú na dvere kokpitu. Vyhrážajú sa zabitím Tobiasovej priateľky Gökce (AYLIN TEZELOVÁ), ktorá je na palube ako letuška, a ostatných cestujúcich, ak nesplní ich požiadavky. Tichý a nenápadný druhý pilot Tobias sa musí spoľahnúť len na vlastné sily, keď sa v zdanlivo beznádejnej situácii rozhodne prebrať iniciatívu a bojovať s brutálnymi únoscami, aby zachránil všetkých cestujúcich aj posádku na palube.

Najbližšie vysielanie
  • Dnes
  • 21:50 - 23:55
  • 30.09.2024
  • 23:15 - 01:25
92%
Naše hodnotenie