reality / show

2024
Rok výroby: 2024

Andrej chodil na redukčné pobyty už detstva. Celý život musel kontrolovať svoju váhu. V posledných rokoch sa však vzdal a jeho váha dosiahla extrémnych 245 kilogramov! Najradšej len sedí alebo leží, pretože každý krok ho bolí. Počas roku premeny bude musieť vyhrať ten najťažší boj - boj s vlastnou hlavou. Teraz ale vie, ak sa nezmení, zomrie!
Celosvetovo úspešná reality šou o chudnutí si podmanila aj slovenských divákov a diváčky, preto sa na jeseň 2024 vráti na obrazovky televízie Markíza s premiérovými časťami, osvedčený formát však osviežia viaceré zaujímavé novinky.
Diváci a diváčky sa stanú svedkami tej najväčšej a najinšpiratívnejšej telesnej premeny ďalších trinástich Slovákov, ktorých trápi čoraz rozšírenejšia civilizačná choroba – ťažká obezita. Odvážni dobrovoľníci si pod vedením skúseného profesionálneho trénera Maroša Molnára, nutričného terapeuta a ďalších odborníkov na zdravý životný štýl, dali za cieľ bezpečne schudnúť výraznú časť svojej telesnej hmotnosti počas jedného roka a získať tak druhú šancu na život.
V piatej sezóne sa tvorcovia šou rozhodli pre jej zásadnú inováciu, prvý raz v histórii odleteli účastníci spoločne s Marošom Molnárom na intenzívny tréningový kemp do Turecka.
Diváci a diváčky sa môžu tešiť aj na dvoch nových špecialistov, ktorí budú účinkujúcich podporovať v ich odhodlaní zbaviť sa extrémnej telesnej záťaže – výživového poradcu Maroša Krivosudského a psychologičku Katarínu Slovákovú. Operačné zákroky bude naďalej vykonávať renomovaný chirurg Martin Boháč.
V šou Extrémne premeny Slovensko nejde o žiadne rýchle chudnutie, ktoré len dobre vyzerá na obrazovke, ale nič nezmení. V tomto programe tvorcovia sledujú ľudí zvádzajúcich boj s obezitou po celý rok. Chudnutie je rozdelené do štyroch trojmesačných fáz. Na začiatku prebehne týždeň podrobných laboratórnych rozborov a testovanie fyzickej spôsobilosti. Dôjde aj na nevyhnutné poučenie o správnej výžive.
Renomovaný tréner Maroš Molnár osobne vedie každého z účastníkov. Navštevuje ich aj doma a zaistí, aby mali primeranú výživu a cvičili. Dáva im lekcie, ako bezpečne chudnúť a lepšie žiť. Na štarte každej ďalšej fázy účastníkom stanoví váhový cieľ. Pokiaľ ho splnia, čaká ich odmena. Ku koncu podstúpia chirurgické odstránenie prebytočnej kože, ktorá už nemusí pokrývať ich obrovské telá. V úplnom cieli divákom odhalia, aká osoba sa po celú dobu skrývala v ich vnútri a túžila sa dostať von.