romantický

2015
Pôvodný názov: The Age of Adaline
Réžia:
Rok výroby: 2015

Dvadsaťdeväťročná Adaline Bowmanová (BLAKE LIVELYOVÁ), ktorá už celých osemdesiat rokov ako zázrakom nezostarla ani o jediný deň, vedie veľmi osamelý život. Stráni sa ostatných a nepustí k sebe nikoho, kto by mohol jej tajomstvo odhaliť. Až náhodné stretnutie s charizmatickým filantropom Ellisom Jonesom (MICHIEL HUISMAN) jej vráti do života radosť a lásku. Keď ale začne hroziť, že by počas víkendu stráveného spoločne s jeho rodičmi Williamom a Kathy (HARRISON FORD, KATHY BAKEROVÁ) mohla vyjsť najavo pravda, Adaline urobí rozhodnutie, ktoré jej zmení život raz a navždy...

Kto z nás by nechcel prestať starnúť? Ani nie 30-ročná Adaline havaruje s autom a stane sa zázrak - nielenže nehodu prežije, ale nestarne ani o deň a žije ďalších 80 rokov. Večná mladosť sa však čoskoro ukáže ako prekážka v každodennom živote. Adaline bezmocne sleduje, ako jej dcéra starne, až je staršia ako ona sama.
Dlhé roky nedokáže prežívať lásku a nakoniec zostane úplne sama. Po rokoch samoty sa v Adalininom živote objaví Ellis Jones (MICHIEL HUISMAN), do ktorého sa zamiluje. Všetko sa zdá byť idylické, ale len do chvíle, kedy sa Adaline stretne s otcom svojho priateľa - Williamom (HARRISON FORD). Ten totiž v Adaline spozná dievča, ktoré pred rokmi miloval.