dokumentární

2022
Pôvodný názov: The Elon Musk Show
Rok výroby: 2022

V roku 1995, na začiatku technologického boomu v Silicon Valley, prichádza Elon so svojím mladším bratom Kimbalom, aby sa pripojil k zlatej horúčke a podieľal sa na vytváraní internetu. Sú to maniakálni mladí Juhoafričania, ktorí bojujú o bohatstvo, ale Elon stále spí na podlahe svojej kancelárie a umýva sa v miestnej YMCA.
Elon a jeho brat, zaťažení študentskými pôžičkami, vytvoria svoju prvú spoločnosť, ktorú potom predajú za milióny. Už o štyri roky, vo veku 28 rokov, je Musk multimilionárom. Ale po svadbe a medových týždňoch sa všetko začne kaziť...

V roku 2009 finančný krach spôsobí otrasy po celom svete a hrozí, že Elona Muska ochromí. Aby si mohol splniť svoj sen, musí si získať dôveru finančných trhov a udržať svoju spoločnosť Tesla vyrábajúcu elektromobily životaschopnou. Elonov vesmírny raketový podnik SpaceX získava zákazku od NASA a začína sa tešiť z úspechu. Tesla je však na dne a stráca peniaze. Tlak zo všetkých strán je o to väčší, že Elon sa práve chystá oženiť so svojou druhou manželkou, britskou herečkou Talulah Rileyovou. Napriek finančným problémom s Teslou je Elon odhodlaný vytvoriť nové auto, Model S, ktoré by bolo prvým sériovo vyrábaným plne elektrickým autom v histórii.

V roku 2016 Elon Musk rýchlo realizuje niekoľko nových podnikateľských nápadov: buduje podzemné tunely, vytvára čipy, ktoré sa dajú vložiť do mozgu ľudí, a pokúša sa postaviť najväčšiu továreň na batérie, akú kedy svet videl. Zároveň sa približuje k svojmu konečnému snu dopraviť ľudstvo na Mars. Elonove podniky dosahujú nevídané úspechy, jeho sláva rastie, ale jeho správanie sa dostáva pod čoraz väčšiu kritiku.