komedie

2019
Pôvodný názov: Jay and Silent Bob Reboot
Réžia: K. Smith
Rok výroby: 2019

Jay (JASON MEWES) a Mlčanlivý Bob (KEVIN SMITH) prehrajú súdny spor s filmovou spoločnosťou, ktorá nakrúca reštart ich komiksu Bluntman a Chronic. Nevedomky však pritom prišli aj o autorské práva na mená svojich postáv, a preto sa v novom filme už nemôžu volať Jay a Mlčanlivý Bob.
Takýto podvod však nemôžu nechať bez odozvy a rozhodnú sa konať. Brodie Bruce (JASON LEE) im prezradí, že reštart série Bluntman a Chronic režíruje Kevin Smith (KEVIN SMITH), nový film je takmer dokončený, ale tú najdôležitejšiú scénu ešte len budú nakrúcať na výročnom stretnutí ich fanúšikov Chronic-Con v Hollywoode.
Jay a Mlčanlivý Bob majú len tri dni na to, aby sa dostali do Los Angeles, zastavili nakrúcanie, prekazili dokončenie filmu a získali späť svoju identitu, preto okamžite vyrážajú z New Jersey do Kalifornie.
Cesta do Hollywoodu však nie je priama. Keď v Chicagu Jay zistí, že jeho bývalá láska Justice (SHANNON ELIZABETHOVÁ) pracuje v televízii ako moderátorka počasia, chce sa s ňou stretnúť. Rosnička Justice vyčíta Jayovi, že ju kedysi opustil a zanechal so zlomeným srdcom, preto sa vydala za svoju najlepšiu priateľku Reggie (ROSARIO DAWSONOVÁ) a porodila im obom dieťa z lásky, Millennium "Milly" Faulkenovú.
Po tom, čo Jay sľúbi Justice, že ich dcére nikdy neprezradí, že je jej otcom, Justice mu predstaví Milly (HARLEY QUINN SMITHOVÁ) a jej najlepšiu kamarátku Sopapillu (TRESHELLE EDMONDOVÁ), nemú členku dievčenského gangu.
Keď sa dievčatá dozvedia, že Jay a Mlčanlivý Bob mieria do Hollywoodu, chcú sa k nim pripojiť. Najprv ich vydierajú, a keď to nevyjde, tak ich zdrogujú, aby ich prinútili spolupracovať. Ukradnú dodávku a mieria do Kalifornie. Milly odôvodňuje svoje zlé správanie tým, že nikdy nepoznala svojho otca.
Jay a Mlčanlivý Bob cestou stretávajú nielen starých priateľov z dávnejších čias, ale aj bizarné postavy z kultových filmov a iné podivné existencie, pričom čelia mnohým nečakaným prekážkam – musia sa postaviť Ku Klux Klanu, ktorý im uniesol obe dievčatá...
Po príchode do Hollywoodu sa vkradnú na Chronic-Con a plánujú zničiť nakrúcanie. Keď si všimnú, že Mlčanlivý Bob je fyzicky veľmi podobný režisérovi Kevinovi Smithovi, Milly sa vkradne do zákulisia, knokautuje Smitha a jeho šaty prinesie Bobovi, aby úspešne zničil produkciu. V totálnom zmätku sa Jay prizná Milly, že je jej otec. Shan Yu sa odhalí ako ruská špiónka, ktorá chce zničiť americké popkultúrne konvencie. Bob v železnom kostýme podnieti vzburu na pľaci a odzbrojí Shan Yu a jej poskokov...

Filmoví chuligáni z 90. rokov sú späť. Ukecaný Jay (JASON MEWES) a jeho najlepší kamarát Mlčanlivý Bob (KEVIN SMITH) v súčasnosti vedú starú videopožičovňu, v ktorej tajne pestujú konope. Ich nelegálny biznis však ukončí polícia a oni musia predstúpiť pred súd. Hoci sú spočiatku vďaka triku oslobodení, v dôsledku druhého obvinenia musia sa nechtiac zrieknu autorských práv na mená svojich postáv. Filmové štúdio, ktorému kedysi predali filmové práva na komiksy Bluntman a Chronic, tak môže nakrúcať ďalšie filmy bez nich. Jay a Mlčanlivý Bob sa však tak ľahko nevzdajú. Spoločne sa vydávajú z New Jersey do Los Angeles na výročné stretnutie ich fanúšikov Chronic-Con. Práve tam režisér Kevin Smith nakrúca remake ich filmu. Ak sa im podarí nakrúcanie prekaziť, získajú späť svoje mená. Cestou sa stretávajú nielen so starými kamarátmi z dávnejších čias, ale musia sa postaviť Ku Klux Klanu a čeliť mnohým bizarným ľuďom a situáciám. Napríklad Jay cestou zistí, že je otcom, ale nemôže to vlastnej dcére Milly ani len priznať...

Aktuálne v TV